Ascos Coral Beach Hotel

  Cyprus, Paphos, Coral Bay

Ascos Coral Beach

    Cyprus, Južný Cyprus, Paphos, Coral Bay
Detail ponuky a možnosti k dovolenke:
rychly popis
oblubeny hotel, leziaci nedaleko ocarujucej zatoky coral bay ponuka atraktivne prostredie, stredozemne more na dosah, rusnejsie centrum plne nakupnych moznosti a taverien v pesej vzdialenosti amnoho dalsich lakadiel.

PODMIENKY VSTUPU DO KRAJINY

poloha

len pár metrov od skalnato-kamenistej pláže, v pešej dostupnosti rušnejšieho centra s nákupnými a gastronomickými možnosťami a približne 1 km od známej zátoky Coral Bay s jemným pieskom a priezračnou vodou. Turistické centrum Paphos s mnohými kultúrnymi pamiatkami svetového kultúrneho dedičstva UNESCO sú vzdialené cca 10 km. Letisko Paphos je vzdialené cca 30 km.

hotel

vstupná hala s recepciou, 2 bary, 2 reštaurácie, vonkajší bazén, detský bazén, vnútorný bazén, záhrada a terasa s ležadlami a slnečníkmi, sauna (za poplatok), bar pri bazéne. O zábavu sa postarajú denné aj večerné animačné programy. Športové aktivity – fitnescentrum, tenis, biliard (za poplatok), stolný futbal (za poplatok). Za poplatok hotel ponúka služby práčovne, konferenčnú miestnosť a požičovňu áut. Wi-Fi internetové pripojenie za poplatok.

izby

klimatizované a vkusne zariadené dvojlôžkové izby s možnosťou 1 alebo 2 prísteliek (max. pre 2 dospelých a 2 deti). Všetky izby majú vlastné sociálne zariadenie (sprchový kút/vaňa, WC, sušič na vlasy), SAT TV, telefón, trezor (za poplatok), minibar (na vyžiadanie za poplatok), balkón alebo terasu. Wi-Fi internetové pripojenie za poplatok.

stravovanie

polpenzia alebo ALL INCLUSIVE formou bufetových stolov – raňajky , obed, večera, ľahké občerstvenie počas dňa, miestne alkoholické a nealkoholické nápoje (10.00-24.00).

plaz

prírodná skalnato-kamenistá pláž priamo pred hotelom. Piesočnatá pláž s pozvoľným vstupom a jemným pieskom je vzdialená cca 15 minút chôdze. Slnečníky, ležadlá a ponuka vodných športov k dispozícii za poplatok.

doprava

letecká

typ stravy

polpenzia/all inclusive

informacie o krajine a stredisku
cyprus

tretí najväčší ostrov v Stredozemnom mori zvyknú volať aj Afroditin ostrov. Podľa gréckej mytológie sa práve na tomto ostrove zrodila Afrodita – bohyňa lásky a krásy. V súčasnosti je ostrov administratívne rozdelený na dve časti, Severný Cyprus – obývaný cyperskými Turkami a južnú časť ostrova, kde žijú cyperskí Gréci. Národy, ktoré ostrov po stáročia kolonizovali, tu zanechali stopy v podobe antických chrámov, byzantských kláštorov roztrúsených po celom území, cez križiacke pevnosti, až po benátske múry a islamské mešity. Dnes Cyprus vyhľadávajú predovšetkým milovníci peknej prírody. Takmer celý ostrov je zalesnený a právom sa nazýva aj zelený ostrov. Patrí k najslnečnejším miestam v Európe s viac ako 300 slnečnými dňami v roku. Pláže majú jemný zlatistý piesok, priezračne čisté more a plytký vstup do mora. K tým najzaujímavejším miestam Severného Cypru patrí napríklad polostrov Karpaz, ktorý je vyhľadávaným národným parkom, pláže ako Golden Beach, Alagadi, Acapulco patria k tým najkrajším. Z miest odporúčame navštíviť starobylú Famagustu, hlavné mesto Nikóziu, či prímorské mestečko Kyrenia so starobylou pevnosťou. Jedinečná príroda, bohatá história ostrova, pohostinné domáce obyvateľstvo, výborná kuchyňa a vysoká úroveň poskytovaných služieb každoročne na Cyprus priťahujú množstvo návštevníkov z celého sveta.

paphos

Leží v južnej, teda v gréckej časti ostrova a ponúka kúpanie v priezračnom mori, rôznorodé pláže, krásnu prírodu aj množstvo zachovalých historických pamiatok, vďaka ktorým bolo mesto zapísané do zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. K najnavštevovanejším atrakciám v okolí patrí skala Petra tou Romiou, z mytológie známe ako miesto zrodenia bohyne Afrodity. Meno Afrodity nesie aj názov miestneho aquaparku. Závan histórie vanúci z každého kúta mesta však nebráni bujarému nočnému životu, ktorým sa vyznačuje. Ďalším veľkým lákadlom sú hlbiny v okolí Paphosu, špeciálne pre potápačov za lodnými vrakmi. Medzi najznámejšie pláže patrí Lighthouse piesočnatá pláž, nad ktorou sa týči biely maják a vyznačuje sa väčšími vlnami. Asi 12 km od mesta sa rozprestiera jedna z najkrajších pláží na južnom Cypre Coral Bay, charakteristická jemným zlatým pieskom, naopak pokojným morom s pozvoľným vstupom a priezračnou vodou. Let z Bratislavy na letisko Paphos trvá približne 3 hodiny.

Základná cena zahŕňa

  • ubytovanie na 7 nocí s vybraným stravovaním, letecká doprava na pravidelnej linke Bratislava – Paphos - Bratislava, malá príručná batožina, registrovaná batožina max. 20kg/kus/osoba, transfer letisko – hotel - letisko, poistenie insolventnosti.

Základná cena nezahŕňa

  • Povinné príplatky: servisné poplatky pre osoby od 2 rokov 199 EUR, pre osoby do 2 rokov 50 EUR, emisný a environmentálny príplatok pre osoby od 2 rokov 25 EUR.
  • Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie KOMFORT 3,90 EUR/os./deň alebo PLUS 5 EUR/os./deň.

Informácie o zájazdu

Usporiadateľ: TURANCAR Travel s. r. o., IČO 55028241.
Názov hotela podľa usporiadateľa: Ascos Coral Beach ****
Lokalita podľa usporiadateľa: Paphos, Coral Bay
Tento zájazd je poistený pre prípad úpadku cestovnej kancelárie.

Neoficiálne informácie o hoteli
(údaje z recenzií bez záruky)

Ascos Coral Beach Hotel ****
Typ pláže: piesočno – kamienková
Vzdialenosť od pláže: 1500 m

0220 665 410 Číslo zájazdu: 2 050 246
Dnes 8–16 h

Lokalita

Cyprus

Cyprus je tretím najväčším ostrovom v Stredozemnom mori. Po búrlivej histórii patrí v súčasnosti medzi obľúbené ciele turistov. Ostrov je rozdelený na grécku a tureckú časť. Známe turistické letoviská nájdeme v obidvoch častiach a vďaka polohe v subtropickom pásme v krajine panuje dlhé a teplé leto. Dôvodom toho, že letné teploty okolo 25 °C tu vydržia až do konca októbra, je priaznivá poloha Cypru. V Stredozemnom mori leží ešte južnejšie ako Turecko. Napriek tomu je sem možné vyraziť aj za zimnú dovolenku. Takmer dvetisíc metrov vysoký vrchol nachádzajúci sa v pohorí Troodos umožní v zime lyžovanie, pri ktorom uvidíte netradičné scenérie. Cyprom kráčala staroveká história, preto tu na každom kroku nájdete odkazy niekdajších kultúr. Pre návštevu južnej gréckej časti platia pravidlá platné v rámci Európskej únie a stačí občiansky preukaz. Na návštevu severnej tureckej časti je však potrebný cestovný pas, ktorý musí byť platný ešte pol roka po plánovanom príchode z tejto krajiny.

Cyprus - viac informácií

Nezáväzná objednávka

Ascos Coral Beach
    Cyprus, Južný Cyprus, Paphos, Coral Bay

Cena
992 EUR/os

Cestující

Číslo zájazdu: 2 050 246

Zájazd

osoba do 99 rokov na pevnom lôžku
0
767,55 €
povinný príplatok za servisné poplatky - dieťa do 2 rokov
0
50,00 €
povinný príplatok za servisné poplatky - osoba od 2 rokov
0
199,00 €
povinný palivový a emisný príplatok - osoba od 2 rokov
0
25,00 €

Poistenie

príplatok za cestovné poistenie Komfort (povinný) - osoba
2
31,20 €
príplatok za cestovné poistenie Plus - osoba
0
40,00 €
samostatné poistenie storna Uniqa - osoba
0
22,00 €

Parkovanie

zvýhodnené parkovanie pri letisku Bratislava - 8 dní
0
78,00 €