Athens White Lotus Hotel

  Grécko, Attika, Atény

Athens Lotus

    Grécko, Attika, Atény
Tento hotel nie je aktuálne v ponuke
Poloha

Historická neoklasicistická budova tohto hotela sa nachádza v centre Atén, v pešej vzdialenosti od obchodných zón. Oblasť okolo nej je súčasťou historického centra mesta a ponúka veľa atrakcií. Za 5 minút sa pešo dostanete k vlakom a autobusovej stanici, ktoré umožňujú ľahký prístup do celej krajiny. Vďaka stanici metra Metaxourgio, ktorá sa nachádza len 30 metrov od hotela, sa dostanete do Akropoly a Erechtheum, do múzea Akropola, do Odeónu Herodesa Attika či k starobylého trhu, a to za menej ako 5 minút.

Ubytovania

K dispozícii sú: dvojlôžkové izby, rodinné izby
Všetky štandartne zariadené izby majú vlastnú kúpeľňu s WC a sušičom vlasov, centrálne regulovanú klimatizáciu, TV, telefón s priamou voľbou, trezor a minibar (za poplatok).

Služby hotela

24-hodinová recepcia, WI-FI pripojenie vo verejných priestoroch, klimatizácia vo verejných priestoroch, hotelová služba, viacjazyčný personál, hotelový trezor (za poplatok), výťah, novinový stánok, reštaurácia

Stravovanie

Možnosť stravovania: bez stravy, raňajky

Doprava

Letecká doprava je zabezpečená na pravidelných linkách. V cene dopravy je zahrnutá príručná batožina štandardných rozmerov ako aj transfer z letiska do hotela a späť. Informáciu o leteckej spoločnosti, letových časoch a presné informácie o batožine pre konkrétny termín vám radi poskytneme na požiadanie.

Doporučený program

Je na Vás ako strávite voľné chvíle. My Vám doporučujeme nasledovný program:
1.deň - Prílet do Atén. Transfer do hotela. Individuálny program podľa času príletu.
2.deň - Prehliadka mesta: dominanta Atén – Akropola so vstupnou bránou Propylaje, starovekými chrámami Parthenon a Erechteon so šiestimi Karyatídami, moderné múzeum Akropoly, staroveká grécka agora s chrámom Hefaisteon, Attalova stóa, rímska agora s Vežou vetrov, Hadriánova knižnica, Plaka – najstaršia štvrť mesta, Dionýzovo divadlo a Odeon Heroda Attického na úpätí Akropoly.
3.deň - Prehliadka mesta: námestie a štvrť Monastiraki so svetoznámym blším trhom, množstvo rázovitých obchodíkov so suvenírmi, ovocím, korením, medom či ouzom, námestie Mitropolis s hlavnou aténskou katedrálou, námestie Syntagma s budovou parlamentu, kde každú hodinu prebieha striedanie stráží v starých gréckych uniformách (Evzoni), Národná záhrada s palácom Zapeon – oáza oddychu plná paliem a pomarančovníkov, Panaténajský štadión, kde sa konali prvé novoveké olympijské hry, Olympeon – chrám Dia Olympského, Hadriánova brána.
4.deň - Prehliadka mesta: Národné archeologické múzeum – jedno z najvýznamnejších archeologických múzeí na svete, Benaki Múzeum, Kerameikos – rozsiahly archeologický areál, Pireus – najväčší grécky prístav ľahko dosiahuteľný metrom (cca 20 min. z centra), možnosť lodného výletu na niektorý z ostrovov Sarónskeho zálivu (Salamina, Eigina).
5.deň - Individuálny program podľa času odletu. Transfer na letisko. Odlet z Atén.
V prípade pobytu na 4 dni/3 noci odporúčame vynechať program 4. dňa.

Orientačné ceny vstupov

Akropola, Parthenon – 12 €, Nové múzeum Akropoly – 5 €, Diov chrám – 2 €, Dionysovo divadlo – 2 €, Staroveká Agora – 2 €, Rímska Agora – 4 €, Hefaistonov chrám – 4 €, Národné archeologické múzeum – 7 €, Kerameikos - 2 €, Benaki Múzeum – 7 €
Ak si zakúpite lístok na Akropolu v cene 12 €, tento lístok platí aj na vstup do Starej a Rímskej Agory, Hadrianovej knižnice, Kerameikos a do Diovho Chrámu.
Bezplatný vstup majú návštevníci nad 65 rokov (občania Grécka alebo iného štátu EÚ), návštevníci pod 18 rokov, osoba sprevádzajúca hendikepovanú osobu, študenti univerzity a vyšších vzdelávacích inštitúcií (požadovaný platný študentský preukaz).
Lístok na metro - 1,20 € (0,60 € - študenti), platný na 1,5 hod.
1-dňový lístok - 4 €, platný na 24 hod.
5-dňový lístok - 10 €, je možné ho použiť na akýkoľvek druh hromadnej dopravy (metro, električka, autobus) a je platný na päť dní.

Poznámka

Cena zájazdu je kalkulovaná na základe ceny letenky na pravidelnej linke a dostupnosti ubytovania a je denne aktualizovaná. Pri objednaní je potrebné zadávať celé mená pasažierov, tak ako sú uvedené v cestovnom doklade. Zmena mena po zakúpení dokladov nie je možná!

Neoficiálne informácie o hoteli
(údaje z recenzií bez záruky)

Athens White Lotus Hotel ****

0220 665 410 Číslo zájazdu: 1 034 437
Dnes 8–16 h

Lokalita

https://www.zajazdy.sk/dovolenka-athens-lotus-attika-grecko-z1034437/#mapa
Informatívna poloha hotela (údaj z recenzií bez záruky).

Grécko

Grécko je štát ležiaci v južnej Európe. Rozprestiera sa nielen na pevnine, ale aj na početných ostrovoch, ktoré tvoria približne jednu pätinu gréckeho územia. Členité pobrežia a romantické pláže obmýva Egejské, Krétske, Stredozemné a Iónske more. Na polostrove Attika sa nachádza hlavné mesto Grécka, Atény. V tejto krajine nájdete neopakovateľné a veľmi rôznorodé prírodné krásy. Objavte tiesňavy a kaňony, ktoré patria k najdlhším v Európe, náhorné plošiny, bujné lesy a olivové háje. Prevláda tu typické stredomorské podnebie, počas sezóny s jasnou slnečnou alebo skoro jasnou oblohou a teplotami okolo 30˚C. V strednej a severnej pevninskej časti krajiny sa vyskytuje skôr horské podnebie a suché a horúce letá. Gréckom kráčala staroveká história a jej odkazy sú rozosiate na každom kroku. Spoznávajte antické pamiatky, odpočívajte pri čistom mori, vychutnajte si špeciality miestnej kuchyne. Najobľúbenejšie grécke ostrovy sú Kréta, Rhodos, Zakynthos, Thassos a Santorini.

Od roku 2018 je v Grécku zavedená pobytová taxa, ktorá sa od roku 2024 mení na klimatickú taxu. Platba prebieha priamo na recepcii hotela v deň príchodu a jej výška je podľa oficiálnej kategórie (počtu hviezdičiek) hotela nasledujúce:

Marec až október:

  • 1,50 € za izbu a noc pre 1-2 hviezdičkové hotely
  • 3,00 € za izbu a noc pre 3 hviezdičkové hotely
  • 7,00 € za izbu a noc pre 4 hviezdičkové hotely
  • 10,00 € za izbu a noc pre 5 hviezdičkové hotely
  • 1,50 € za noc v štúdiách a apartmánoch všetkých kategórií

November až február:

  • 0,50 € za izbu a noc pre 1-2 hviezdičkové hotely
  • 1,50 € za izbu a noc pre 3 hviezdičkové hotely
  • 3,00 € za izbu a noc pre 4 hviezdičkové hotely
  • 4,00 € za izbu a noc pre 5 hviezdičkové hotely
  • 0,50 € za noc v štúdiách a apartmánoch všetkých kategórií

Grécko - viac informácií