Hotel Studia Charis

  Grécko, Chalkidiki, Polichrono

Charis

    Grécko, Chalkidiki, Polichrono
Tento hotel nie je aktuálne v ponuke
rychly popis

pekný udržiavaný apartmánový dom postavený v modernom štýle je vhodný aj pre náročnejších klientov ako aj pre rodiny s deťmi. Dom je obklopený upravenou záhradou so záhradnou sprchou a grilom.

poloha

približne 200 m od pláže, na okraji mierne rušného strediska Polichrono.

ubytovanie

moderne zariadené štúdiá pre 2-3 osoby pozostávajú z jednej miestnosti s dvojlôžkom a s možnosťou jednej prístelky. Súčasťou vybavenia je TV, kuchynský kút (kuchynská linka, varič s menšou elektrickou rúrou, chladnička, základný riad), vlastná kúpeľňa so sprchou a WC, balkón alebo terasa.Wi-fi pripojenie zdarma. Klimatizácia je za poplatok – platí sa na mieste.

stravovanie

bez stravy. Možnosť dokúpenia polpenzie alebo večerí v miestnej reštaurácii. Raňajky sú kontinentálne, večere servírované.

plaz

dlhá piesočnatá pláž s hrubozrnným pieskom a pozvoľným vstupom do mora. Ležadlá a slnečníky sú za poplatok. Na pláži je široká ponuka plážových a vodných športov.

doprava

autobusová, individuálna

ostatne priplatky

10x večere 100 EUR/osoba (deti 3-12 rokov 65 EUR/osoba), resp. 11x večere 110 EUR/osoba (deti 3-12 rokov 75 EUR/osoba), resp. 15x večere 150 EUR/osoba (deti 3-12 rokov 100 EUR/osoba), 10x polpenzia 130 EUR/osoba (deti 3-12 rokov 105 EUR/osoba), resp. 11x polpenzia 145 EUR/osoba (deti 3-12 rokov 115 EUR/osoba), resp. 15x polpenzia 195 EUR/osoba (deti 3-12 rokov 160 EUR/osoba).

nastupne miesta

BA, TT, NR bez príplatku, KN - 5 EUR, PE, TO, NZ, PN, PO, KE - 8 EUR, LE - 10 EUR, ZH, PD, DU, TN, NM, PP, SN - 11 EUR, MT - 12 EUR, RK, BB, ZV, ZA, PB, LM - 13 EUR.

upozornenie

termíny uvedené v tabuľke sú termíny ubytovania, pri autokarovej doprave je termín nástupu vždy deň pred uvedeným nástupom na ubytovanie a termín návratu deň po ukončení pobytu.

poznamka

Termín označený dvomi hviezdičkami je na 16 dní/15 nocí.

typ stravy

bez stravy

informacie o krajine a stredisku

POLOSTROV CHALKIDIKI Toto malebné zákutie Grécka obmývajú čisté vody Egejského mora, pričom svojou polohou, miernym klimatickým pásmom a svojimi prírodnými krásami je miestom predurčeným na strávenie príjemnej dovolenky. Stovky kilometrov piesočnatých pláží, množstvo sýto-zelených borovicových lesov, tiahnucich sa až k pobrežiam obmývaným krišťáľovo čistou vodou mora, olivové háje, vínne révy, typické grécke dedinky, ktoré odolávajú plynúcemu času, malé prístavy s húpajúcimi sa bárkami starých rybárov, taverny s rozvoniavajúcimi gréckymi špecialitami – to všetko na vás čaká na tomto čarokrásnom polostrove. POLICHRONO Stredisko Polichrono sa nachádza na východnej strane výbežku Kassandra, necelých 100 km od Thessaloník. Ponúka množstvo taverien, plážových barov, obchodov a zábavných podnikov, ktoré prezentujú svoju ponuku aj v českom či slovenskom jazyku. Z toho dôvodu je toto stredisko vhodné aj pre jazykovo menej zdatných cestovateľov. Pravú dovolenkovú atmosféru vo vás umocní tradičná grécka kuchyňa a priateľskí domáci obyvatelia, charakteristickí svojou pohostinnosťou. V stredisku sa nachádzajú aj zmenárne, bankomat, zdravotnícke zariadenie, lekárne a internetová kaviareň. Ráz krajiny vytvárajú olivové a borovicové háje, vinice zaliate slnkom, tyrkysovo-modré more a dlhá pláž s hrubozrnným pieskom. Okolie turisti môžu spoznať prostredníctvom širokej ponuky fakultatívnych výletov.  

fakultativne vylety

Athos – plavba okolo posledného výbežku polostrova Chalkidiki, ktorý tvorí samostatný mníšsky štát - Athos s množstvom starých byzantských kláštorov. Meteory – výlet autobusom do vnútrozemia Grécka, kde sa uprostred úrodnej nížiny Thessália týčia zvláštne skalné útvary - Meteorské skaly. Na ich vrcholkoch boli postavené kláštory, niektoré sú obývané dodnes. Grécky večer – folklórny večer, kde sa môžete zabaviť pri živej gréckej hudbe, ochutnať špeciality servírované formou švédskych stolov, zatancovať si miestne ľudové tance a ochutnať grécke víno. Vodný zábavný park – výlet autobusom do vodného zábavného parku Waterland, ktorý je vzdialený od Thessaloník len 20 km. Thessaloniki – výlet autobusom do druhého najväčšieho mesta Grécka, kde môžete navštíviť množstvo pamiatok z byzantského aj rímskeho obdobia, ako aj archeologické múzeum. Možnosť nákupov v centre mesta. Toroneos – plavba medzi polostrovmi Kassandra a Sithonia, kde sa môžete potápať, kúpať alebo skákať z lode. Zastávka v malom prístave Neos Marmaras spojená s prechádzkou, obed na lodi. Skiathos – lodný výlet na jeden z najznámejších ostrovov súostrovia Severné Sporady. Okrem plavby prekrásnou krajinou gréckych ostrovov môžete spoznať aj typický kolorit ostrovnej architektúry a okúpať sa na jednej z najznámejších pláží celého súostrovia.            

Neoficiálne informácie o hoteli
(údaje z recenzií bez záruky)

Studia Charis ***
Typ pláže: piesočnatá
Vzdialenosť od pláže: 200 m

0220 665 410 Číslo zájazdu: 778 917
Dnes 8–16 h

Grécko

Grécko je štát ležiaci v južnej Európe. Rozprestiera sa nielen na pevnine, ale aj na početných ostrovoch, ktoré tvoria približne jednu pätinu gréckeho územia. Členité pobrežia a romantické pláže obmýva Egejské, Krétske, Stredozemné a Iónske more. Na polostrove Attika sa nachádza hlavné mesto Grécka, Atény. V tejto krajine nájdete neopakovateľné a veľmi rôznorodé prírodné krásy. Objavte tiesňavy a kaňony, ktoré patria k najdlhším v Európe, náhorné plošiny, bujné lesy a olivové háje. Prevláda tu typické stredomorské podnebie, počas sezóny s jasnou slnečnou alebo skoro jasnou oblohou a teplotami okolo 30˚C. V strednej a severnej pevninskej časti krajiny sa vyskytuje skôr horské podnebie a suché a horúce letá. Gréckom kráčala staroveká história a jej odkazy sú rozosiate na každom kroku. Spoznávajte antické pamiatky, odpočívajte pri čistom mori, vychutnajte si špeciality miestnej kuchyne. Najobľúbenejšie grécke ostrovy sú Kréta, Rhodos, Zakynthos, Thassos a Santorini.

Od roku 2018 je v Grécku zavedená pobytová taxa, ktorá sa od roku 2024 mení na klimatickú taxu. Platba prebieha priamo na recepcii hotela v deň príchodu a jej výška je podľa oficiálnej kategórie (počtu hviezdičiek) hotela nasledujúce:

Marec až október:

  • 1,50 € za izbu a noc pre 1-2 hviezdičkové hotely
  • 3,00 € za izbu a noc pre 3 hviezdičkové hotely
  • 7,00 € za izbu a noc pre 4 hviezdičkové hotely
  • 10,00 € za izbu a noc pre 5 hviezdičkové hotely
  • 1,50 € za noc v štúdiách a apartmánoch všetkých kategórií

November až február:

  • 0,50 € za izbu a noc pre 1-2 hviezdičkové hotely
  • 1,50 € za izbu a noc pre 3 hviezdičkové hotely
  • 3,00 € za izbu a noc pre 4 hviezdičkové hotely
  • 4,00 € za izbu a noc pre 5 hviezdičkové hotely
  • 0,50 € za noc v štúdiách a apartmánoch všetkých kategórií

Grécko - viac informácií