Polis Grand Hotel

  Grécko, Attika, Atény

Polis Grand Hotel

    Grécko, Attika, Atény
Tento hotel nie je aktuálne v ponuke
Poloha

Hotel má vynikajúcu centrálnu polohu pre prístup k obom, nákupným aj poznávacím možnostiam. Je v pešej vzdialenosti od najväčších turistických a historických oblastí Atén, ako sú Akropola, historická štvrť Plaka a Psirri, ale aj množstva múzeí, divadiel a nákupných ulíc. Najbližšia stanica metra Omonia sa nachádza len 2 minúty chôdze od hotela.

Ubytovania

K dispozícii sú: jednolôžkové izby, dvojlôžkové izby s možnosťou prístelky
Izby sú vybavené klimatizáciou, kúpeľnou s hygienickými potrebami, sušičom vlasov, káblovou / satelitnou TV, prístupom na internet, mini barom, kanvicou, telefónom, detskou postieľkou ( na vyžiadanie) a balkónom.

Služby hotela

recepcia, lobby, bar, reštaurácia, biznis centrum, konferenčná a mítingová miestnosť, izbová služba, WI – FI prístup na internet, zmenáreň, čistiareň, nefajčiarske izby, požičovňa áut

Stravovanie

Možnosť stravovania: raňajky, polpenzia

Doprava

Letecká doprava je zabezpečená na pravidelných linkách. V cene dopravy je zahrnutá príručná batožina štandardných rozmerov a transfer z letiska do hotela a späť. Informáciu o leteckej spoločnosti, letových časoch a presné informácie o batožine pre konkrétny termín vám radi poskytneme na požiadanie.

Doporučený program

Je na Vás ako strávite voľné chvíle. My Vám doporučujeme nasledovný program:
1.deň - Prílet do Atén. Transfer do hotela. Individuálny program podľa času príletu.
2.deň - Prehliadka mesta: dominanta Atén – Akropola so vstupnou bránou Propylaje, starovekými chrámami Parthenon a Erechteon so šiestimi Karyatídami, moderné múzeum Akropoly, staroveká grécka agora s chrámom Hefaisteon, Attalova stóa, rímska agora s Vežou vetrov, Hadriánova knižnica, Plaka – najstaršia štvrť mesta, Dionýzovo divadlo a Odeon Heroda Attického na úpätí Akropoly.
3.deň - Prehliadka mesta: námestie a štvrť Monastiraki so svetoznámym blším trhom, množstvo rázovitých obchodíkov so suvenírmi, ovocím, korením, medom či ouzom, námestie Mitropolis s hlavnou aténskou katedrálou, námestie Syntagma s budovou parlamentu, kde každú hodinu prebieha striedanie stráží v starých gréckych uniformách (Evzoni), Národná záhrada s palácom Zapeon – oáza oddychu plná paliem a pomarančovníkov, Panaténajský štadión, kde sa konali prvé novoveké olympijské hry, Olympeon – chrám Dia Olympského, Hadriánova brána.
4.deň - Prehliadka mesta: Národné archeologické múzeum – jedno z najvýznamnejších archeologických múzeí na svete, Benaki Múzeum, Kerameikos – rozsiahly archeologický areál, Pireus – najväčší grécky prístav ľahko dosiahuteľný metrom (cca 20 min. z centra), možnosť lodného výletu na niektorý z ostrovov Sarónskeho zálivu (Salamina, Eigina).
5.deň - Individuálny program podľa času odletu. Transfer na letisko. Odlet z Atén.
V prípade pobytu na 4 dni/3 noci odporúčame vynechať program 4. dňa.

Orientačné ceny vstupov

služby delegáta (program si zabezpečujú klienti individuálne), doporučený príplatok za cestovné poistenie, možnosť príplatku za registrovanú batožinu

Orientačné ceny vstupov

Akropola, Parthenon – 12 €, Nové múzeum Akropoly – 5 €, Diov chrám – 2 €, Dionysovo divadlo – 2 €, Staroveká Agora – 2 €, Rímska Agora – 4 €, Hefaistonov chrám – 4 €, Národné archeologické múzeum – 7 €, Kerameikos - 2 €, Benaki Múzeum – 7 €
Ak si zakúpite lístok na Akropolu v cene 12 €, tento lístok platí aj na vstup do Starej a Rímskej Agory, Hadrianovej knižnice, Kerameikos a do Diovho Chrámu.
Bezplatný vstup majú návštevníci nad 65 rokov (občania Grécka alebo iného štátu EÚ), návštevníci pod 18 rokov, osoba sprevádzajúca hendikepovanú osobu, študenti univerzity a vyšších vzdelávacích inštitúcií (požadovaný platný študentský preukaz).
Lístok na metro - 1,20 € (0,60 € - študenti), platný na 1,5 hod.
1-dňový lístok - 4 €, platný na 24 hod.
5-dňový lístok - 10 €, je možné ho použiť na akýkoľvek druh hromadnej dopravy (metro, električka, autobus) a je platný na päť dní.

Neoficiálne informácie o hoteli
(údaje z recenzií bez záruky)

Polis Grand Hotel ****

0220 665 410 Číslo zájazdu: 1 117 797
Dnes 8–16 h

Lokalita

https://www.zajazdy.sk/dovolenka-polis-grand-hotel-attika-grecko-z1117797/#mapa
Informatívna poloha hotela (údaj z recenzií bez záruky).

Grécko

Grécko je štát ležiaci v južnej Európe. Rozprestiera sa nielen na pevnine, ale aj na početných ostrovoch, ktoré tvoria približne jednu pätinu gréckeho územia. Členité pobrežia a romantické pláže obmýva Egejské, Krétske, Stredozemné a Iónske more. Na polostrove Attika sa nachádza hlavné mesto Grécka, Atény. V tejto krajine nájdete neopakovateľné a veľmi rôznorodé prírodné krásy. Objavte tiesňavy a kaňony, ktoré patria k najdlhším v Európe, náhorné plošiny, bujné lesy a olivové háje. Prevláda tu typické stredomorské podnebie, počas sezóny s jasnou slnečnou alebo skoro jasnou oblohou a teplotami okolo 30˚C. V strednej a severnej pevninskej časti krajiny sa vyskytuje skôr horské podnebie a suché a horúce letá. Gréckom kráčala staroveká história a jej odkazy sú rozosiate na každom kroku. Spoznávajte antické pamiatky, odpočívajte pri čistom mori, vychutnajte si špeciality miestnej kuchyne. Najobľúbenejšie grécke ostrovy sú Kréta, Rhodos, Zakynthos, Thassos a Santorini.

Od roku 2018 je v Grécku zavedená pobytová taxa, ktorá sa od roku 2024 mení na klimatickú taxu. Platba prebieha priamo na recepcii hotela v deň príchodu a jej výška je podľa oficiálnej kategórie (počtu hviezdičiek) hotela nasledujúce:

Marec až október:

  • 1,50 € za izbu a noc pre 1-2 hviezdičkové hotely
  • 3,00 € za izbu a noc pre 3 hviezdičkové hotely
  • 7,00 € za izbu a noc pre 4 hviezdičkové hotely
  • 10,00 € za izbu a noc pre 5 hviezdičkové hotely
  • 1,50 € za noc v štúdiách a apartmánoch všetkých kategórií

November až február:

  • 0,50 € za izbu a noc pre 1-2 hviezdičkové hotely
  • 1,50 € za izbu a noc pre 3 hviezdičkové hotely
  • 3,00 € za izbu a noc pre 4 hviezdičkové hotely
  • 4,00 € za izbu a noc pre 5 hviezdičkové hotely
  • 0,50 € za noc v štúdiách a apartmánoch všetkých kategórií

Grécko - viac informácií